Historier fra heste

Min snak med Viggo

Jeg havde for nyligt fornøjelsen af at snakke med Viggo. Det er min venindes dejlige hest. Hun er selv et menneske jeg har haft fornøjelsen af, at se vokse igennem et par år. En af hendes skyggesider har været manglende selvtillid, hvilket jeg har enormt svært ved at forstå. For hun er fantastisk lækker at være i nærheden af. Hun er grounded og venlig. En stor healer. Et kærligt familiemenneske. Alt det jeg gerne vil være. Hun har samtidig svært ved at tage imod, og det genkender jeg. Det samme gjorde hendes hest. Han savner virkelig sin mor, da hun i kærlighed har ladet en anden arbejde meget med ham.


Jeg mærkede hvordan hesten er blevet reddet skæv, og gerne ville gå på tre spor. At han er blevet træt af schenklen.


Jeg blev voldsomt irriteret på en kvinde i stalden jeg slet ikke kender. Hun virker i øvrigt som et dejligt menneske. Men hun irettesatte Viggo og han var derfor vildt irriteret på hende. Hestens irritation blev min egen. Han er ikke en særligt selvsikker hest, men alligevel ville han gerne have kontrollen. Det dur bare ikke når man er otte gange sin ejers størrelse og ikke har særlig stor frontallap. Min snak med Dior

Dior er min venindes dejlige parthest. Jeg har efterhånden kendt hende i et årti. Hun er som person målrettet og venlig, ambitiøs og herre sej!


Da Dior gik mærkede jeg en lille irritation i min egen albue og spurgte ind til om han havde lidt årvæv ved hans forben samme sted. Det havde han. Jeg ved de efterfølgende fik Cora Rasmussen ud, som er en laserbehandler og hun kiggede på albuen. 


Jeg fik også set fra Diors synsspunkt hvordan han ser ejerens ægtefælle. Der er noget udveksling af maskulin energi der ikke spiller super godt sammen og det giver konflikter. Dior kunne godt tænke sig at ægtefællen var konsekvens med hvor mange kiks der bliver givet, så han ikke skal være forvirret over at der nogen gange kommer en godbid, men andre gange gør der ikke.


Som hest er Dior meget stolt. Han er ikke dominerende, han giver plads. Men han ved at han er lækker og får det spejlet tilbage af sine mennesker. Han har stor kærlighed til sin ejer, mens han ser sin part som sin makker. Hestens relation til os mennesker er fascinerende at observere og høre dem fortælle om efterfølgende.