Hvad er healing?

Javel Nicoline.. hvad filan er healing?


Et af de mest stillede spørgsmål jeg får, når jeg fortæller folk hvad jeg laver er om jeg ikke liiige kan forklare hvad hestehealing er?


Først og fremmest er der mange veje til Rom.

Jeg er uddannet i reiki healing. Reiki er, i sin essens, at jeg trækker den universelle energi der er omkring os alle ned gennem hænderne og bruger den til at helbrede dig og dit kæledyr. Vi mennesker har alle et energi felt omkring os. Jeg er uddannet under min sensei, Karsten Dam, i Esbjerg karate klub. Esbjerg karateklub betyder meget. Jeg gik der som elev da jeg boede og læste i byen. Reiki læres i tre trin, hvor man på hvert trin lærer forskellige symboler og deres anvendelse at kende. Jeg har været gennem alle tre trin. Og selvom healing er noget man lærer er det en meget intutiv behandling. Der er 18 bestemte håndplaceringer man kan anvende på rytterens krop. Ofte får jeg dog ondt der hvor rytteren har smerter og vil derfor i stedet lægge hånden der.


I sidste ende har heste og vores relation været hobby nummer ét. Det er efterhånden tyve år siden jeg sad på en hest første gang. Følelsen af frihed, at være lidt intimideret og kæmpe kærlighed er den samme som dengang da jeg var lille.Sådan fungerer en session:

Til dig: Du ligger fuld påklædt på min briks. Ofte vil jeg lejre dig med en pude under knæerne og et tæppe lagt over dig. Jeg anbefaler dig at have noget behageligt tøj på. Min go-to er yoga-bukser og en sweater, men hvad end du synes er rart. Jeg renser dine energi centre langs rygraden, spørger ind til dig, din ridefrygt og hvad du ellers mener vi skal arbejde med. Som med heste svarer det dog til at tage en panodil, det er symptom behandling. Men herfra kan vi måske arbejde os ind til roden af problemet.


Der er en indledene samtale før du kommer på briksen. Her er det vigtigt du er ærlig hvis der er noget særligt vi skal kigge på. Jeg er ikke tankelæser og i stedet for at skulle gætte mig frem med ren intuition er det nemmest for os begge hvis du hjælper mig på vej :) ved nogen mennesker rører jeg dem fysisk over tæppet, mens jeg ved andre holder mine hænder 5-10 centimeter over din krop. Det er  vigtigt at du synes det er rart.


Til hesten: Jeg renser chakraerne på hesten. Dette er igen symptombehandling. Løsner vi ikke op for roden til problemet er vi lige vidt. Derfor vil jeg i processen spore mig ind på hesten, se hvilke billeder der kommer op og formidle dem videre. Vi tre er at samarbejde. Det er sandsynligvis ikke alt jeg ser af billeder der giver mening for dig. Her kan jeg spørge mit sjæledyr/min åndelig guide eller penduler til hjælp. Eller slet og ret få en snak med dig, kære rytter. Dette er telepati. Healing og telepati flyder sammen i mit univers.


Jeg har oplevet at heste ofte selv stiller sig der hvor de gerne vil have mine hænder. Her sender jeg dem en masse kærlighed, lys energi og kærlig udrensning. Husk på at der aldrig er tidspres på behandlingen. Vi kan gå en tur, få en kop kaffe eller hvad end der får dig og hesten til at slappe af.


Redskaber:

Jeg får mange billeder når jeg healer som jeg formidler videre til jer. 

Samtidig har jeg en åndelig guide, en islandsk hingst der hedder Fjeldur, jeg kan spørge til råds. Jeg bruger også penduler. Da dette er energi-arbejde har jeg et "hoppe-pendul" og et "hingste-pendul" der fungerer godt til hhv. en hoppe eller vallak. Det skyldes mest, at jeg tror på mennesker indeholder en feminin og maskulin energi. Det samme gør heste. Den skal være i harmoni. Jeg spørger pendulerne hvilket af dem de føler jeg skal bruge og leder dem over hestens rygsøjle eller lader det snurre over min håndflade.


Muligvis lyder dette langt ude og som pseudo-science. Men der er faktisk nogen rigtigt interessante studier fra USA hvor videnskaben ligeså stille bakker reiki teorien op*


Jeg vil dog minde dig om at hvis du eller din hest har helbredsproblemer er lægen eller dyrlægen stedet hvor du starter. Jeg har stor respekt for lægefaglig viden, psykologhjælp og dyrlæger. Men reiki er fantastisk som supplement.

Studier:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28874060/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24582620/ 
Sådan virker det:

Da vores energi er unik for alle vil mit svar ikke være det samme som en anden der udøver healing. For mig fungerer det sådan at mine fingre snurrer helt vildt og mit håndflade chakra går amok. Det ligner lidt et udslæt (se billede), men det er bare energi der fiser rundt. Menneskers nervesystem er utroligt kompleks. Faktisk har vi det mest komplekse blandt pattedyr, hvilket jeg finder utroligt fascinerende. En del af nervesystemet kan vi ikke styre bevidst; det autonome nervesystem. Det autonome nervesystem er delt i to, det sympatiske og det parasympatiske. Reiki beskæftiger sig med aktivering af det parasympatiske, der er systemet der får os til at slappe af, meget forsimplet skrevet. Det sænker farten i kroppen, helt fysiologisk. F. eks er det parasympatikus der får hjertet til at slå langsommere. 


Noget der i den grad aktiverer det parasympatiske nervesystem er hvile og at trække vejret, hvilket i min optik er essensen af reiki. At du eller din hest kommer helt ned i gear. I føler jer hørt og mødt af mig. Jeg sender jer kærlighed fra energifeltet. Der kommer ro over mig, hvilket hesten kan opfatte. 


Min gave som healer er at være skarp til at stille spørgsmål, jeg er meget kærlig og fordomsfri. Jeg formår at møde dig, at se dig, din hest og jeres relation.